Doživite promenu kao izazov

Svi se slažemo da je u životu konstantna samo promena. Ipak uvek kada se nađemo u situaciji velikih životnih promena, postoji rizik da se promena  razvije u krizu umesto da promena bude povod za rast i razvoj.

Tokom krize osoba prvo pokušava da se sa njom suoči na načine koje je do tada radila–na primer, može provoditi puno vremena pričajući sa prijateljima ili može pokušavati da racionalno traži razloge “za i protiv” određenog načina ponašanja. Međutim, te stvari ne moraju dovesti do toga da se osoba bolje oseća. Tada nastupa druga faza u razvoju krize, rast tenzija, pojava anksioznosti, uznemirenosti i bespomoćnosti. Ljudi se žale da imaju utisak da ne funkcionišu intelektualno kao ranije, da previše vremena provode zaokupljeni problemom.

Na kraju je faza u kojoj osoba mora da zatraži pomoć zbog tegoba koje je preplavljuju ili počinje da nalazi nove načine rešavanja problema.

Šta se postiže ovom radionicom:

  • Realno sagledavanje promene koja se dogodila i posledica koje je unela u vaš život.
  • Suočavanje sa psihološkim tegobama i usvajanje tehnika za redukciju neprijatnih emocija anksioznosti, depresivnosti, besa, povrešenosti.
  • Analiza promena i prilagođavanja koje je potrebno preduzeti da bi se stvorili uslov za napredak.
  • Reorganizovanje psihološkog funkcionisanja koje može doprineti pozitivnom sagledavanju promene i životnom napretku.
  • Usvajanje stavova i vrednosti koji će sprečiti štetan uticaj budućih promena.

Radionice su jednodnevne.

Namenjenu su svim osobama koje žele da izađu na kraj sa tegobama uzrokovanim promenom koja ih je zadesila i da unaprede svoje psihološko funkcionisanje.

Mesto održavanja treninga je  fleksibilno i prilagođeno vašim potrebama.

Voditelji: psiholog i REBT terapeut Olivera Stojšić i Lidija Ćulibrk, spec. medicinske psihologije

Prijave na e-mail contact@bodyandmind-insitut.com ili telefon 065 24 20 021