Body& Mind institut je centar za lični rast, savetovanje, komunikaciju, psihoterapiju, edukaciju i rekreaciju. Tim Body& Mind instituta čine psiholozi, psihoterapeuti sa višegodišnjim iskustvom u dijagnostičkom i psihoterapeutskom radu, joga instruktori, profesori fizičke kulture i saradnici otvorenog uma, spremni da uče, rastu i postanu najbolja verzija sebe. Oni znanjem, ličnim i profesionalnim iskustvom, pomažu i drugima da budu koliko god je moguće srećni i samorealizovani. Stručnjaci iz domena psihologije pomoći će vam da se lakše suočite sa životnim izazovima, da budete zadovoljniji sobom, srećniji u odnosima sa drugim ljudima, efikasniji u radu i uspešniji u partnerstvu i roditeljstvu. Prepoznajući povezanost i jedinstva mentalnog, fizičkog, emotivnog i duhovnog aspekta ličnosti u našem centru delujemo na sve aspekte individue: + Mentalni + Emotivni + Fizički i + Duhovni.

U praksi često srećemo ljude koji uglavnom imaju od čega da žive ali vrlo često ne znaju zašto da žive. Poznato je da čovek može biti psihički zdrav, ali duhovno bolestan. Duhovna inteligencija kao jedna od osnovnih inteligencija koja je svojstvena samo ljudskim bićima. Ona predstavlja našu savest, moralnost, etičnost, slobodnu volju, kreativnost, našu sposobnost da sanjamo ali i da rešavamo egzistencijalne probleme. To je inteligencija uz pomoć koje svoj život posmatramo u širem, smislenijem kontekstu, koja nas usmerava ka osnovnim ljudskim vrednostima, dobroti, solidarnosti, poverenju, praštanju, ljubavi prema bližnjima. Biti duhovno zdrav znači pored ostalog biti smiren, sabran, celovit i okrenut vrlini. A da bismo bili duhovno zdravi, potrebno je da svakog dana umivamo svoje duhovno lice, baš kao što umivamo svoje fizičko lice. Jer, kao što je rekao Vladeta Jerotić: „Ako ne postanemo bolji – postaćemo gori.“

Duhovnost u značajnoj meri doprinosi kvalitetu životu ljudi, a kvalitet života je kategorija koja čini suštinu savremenog pristupa zdravlju.

Tim Body and Mind

Olivera Stojšić, diplomirani psiholog

Olivera StojsicDiplomirala je Psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zavšila edukaciju  iz Racionalno emotivne  bihevioralne terapije (Albert  Ellis Institute, New York). Posedujuje višegodišnje iskustvo u dijagnostičkom i savetodavnom – terapijskom  radu sa odraslima. Voditelj brojnih radionica iz oblasti komunikacije   (Asertivni trening,  NLP trening).

Instuktor joge  i član Europen Yoga Alliance. Sudski veštak  iz oblasti medicine  i psihologije.

 

Lidija Ćulibrk, specijalista medicinske psihologije

Lidija CulibrkDiplomirala je Psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zvanje specijaliste medicinske psihologije je stekla na Medicinskom fakultetu. Ima 12 godina iskustva u dijagnostičkom i psihoterapijskom radu na Institutu za neurologiju, psihijatriju i mentalno zdravlje. Edukovala se iz oblasti različitih psihoterapijskih pravaca kao što su Sistemska grupna psihoterapija, TA i Racionalno emotivna i bihevioralna terapija (Albert  Ellis Institute, New York).

15 godina je glavna i odgovorna urednica magazina Lepota&Zdravlje ispred koga je organizovala niz humanitarnih akcija. Instruktor je joge i član Joga Saveza Srbije.