Balans uma i tela

Priča o balansu ostaje samo na rečima ukoliko ne preduzmemo nekoliko važnih koraka. Bacite se na posao, odmah!

1. Napravite dugoročni plan i usmerite se na njegovo ostvarivanje.

2. Slobodno sanjarite, a onda i zapišite svoj savršeni životni scenario – šta je to
što zapravo želite da postignete u ljubavnoj, poslovnoj i porodičnoj sferi.

3. Zapitajte se kakva osećanja bi ovi uspesi probudili u vama – slobodu, sigurnost, ispunjenost ili korisnost?

4. Na dnevnom nivou pokušajte da ostvarujete sve te zadatke. Istražujte koje sitnice mogu učiniti da se osećate sigurno, ispunjeno i korisno svakog dana.
Ako je to odlazak na plivanje ili pak odnošenje hrane psu lutalici kog svakodnevno viđate u komšiluku – onda tako i učinite!
Napravite jednu promenu: Neka vam jutro postane omiljeni deo dana
Najvažnije što možete da učinite na početku dana je da obezbedite sebi optimalno funkcionisanje jer šta je važnije od nas samih? Mnoge naučne studije utvrdile su da je rano buđenje dobro za zdravlje. Kako biste s lakoćom podneli svu težinu koji ostatak dana nosi sa sobom, potrebno je u rano jutro priuštiti sebi nekoliko važnih stvari.

1. Jutarnji trening

Dan započnite laganim istezanjem u krevetu, potom ustanite i nastavite s jednostavnijim joga pozama – tek onda ste spremni za zahtevnije vežbe kao što su trbušnjaci ili čučnjevi.

2. Prvi obrok

Umesto kafe, radije birajte sok od sveže ceđenog voća. Ne zaboravite da kafa dolazi tek nakon doručka!

3. Slap energije

Sedite u kadu, sklupčajte se i postavite tuš iznad leđa tako da mlaz vode pada tačno na njih. Ovako ćete sebi ujedno priuštiti mini-masažu i osvežiti se posle jutarnje gimnastike.

4. Muzika uz doručak

Dok spremate doručak, pustite laganu muziku i uživajte – iskoristite vreme dok se ne nađete usred gradske gužve i saobraćajnog špica!